Vacature: Zorgcoördinator mensenhandelWie zijn wij?


Zorg- en Veiligheidshuis Drenthe (ZVHD) is een samenwerkingsverband tussen de 12 Drentse gemeenten, justitiële organisaties en zorgpartijen. De Drentse gemeenten hebben de aanpak mensenhandel ondergebracht bij ZVHD. Een team bestaande uit verschillende functies zorgt er samen voor dat het netwerk bediend wordt.

Wij zijn op zoek naar

2 Zorgcoördinatoren slachtoffers mensenhandel (in totaal 1,67 fte, 28-32 uur in overleg)

In de provincie Drenthe werken partijen samen aan een integrale aanpak mensenhandel. Hieronder valt ook de coördinatie van de zorg voor slachtoffers van mensenhandel. De functie van zorgcoördinator is ondergebracht bij Zorg- en Veiligheidshuis Drenthe en wordt uitgevoerd door twee personen. De zorgcoördinatoren werken nauw samen met de ketenregisseur mensenhandel.

Jouw rol

De veelzijdige rol van zorgcoördinator richt zich op diverse aandachtsgebieden.
Ten eerste ben je er voor het slachtoffer. Je behartigt de belangen en organiseert goede zorg om het slachtoffer heen. Daarvoor verleen je veelal zelf geen hulp maar coördineer je de hulpverlening rondom het slachtoffer.

Naast bovenstaande ondersteun en begeleid je het slachtoffer bij het strafrechtelijke traject en bij een eventuele aanvraag voor een verblijfsvergunning. Het traject kent diverse fases: intake, hulpverlening en afronding. Jij coördineert en monitort het zorgtraject, bewaakt de voortgang hiervan, je bouwt en onderhoudt het netwerk.

Je werkt mee aan kennisoverdracht en deskundigheidsbevordering door het geven van voorlichtingen en trainingen. Je bent een vraagbaak voor professionals bij mogelijke signalen van mensenhandel en helpt hen bij casuïstiek. Naar aanleiding van signalen van mensenhandel verzamel je nadere informatie, analyseert deze en schaal je, na overleg met je collega’s, op voor nadere triage met de betrokken partners. Nadien verzorg je een terugkoppeling of advies aan de melder.
Ook registreer en rapporteer je de omvang en aard van hulpvragen aan de opdrachtgever.

Wie ben jij?

Je wilt slachtoffers van mensenhandel ondersteunen bij een nieuwe start. Je bent integer en weet mensen te verbinden. Je bent proactief en steekt graag de armen uit de mouwen. Je kan zowel zelfstandig als goed samenwerken. Je kan daarnaast overstijgend denken.

Wat neem je mee

Je hebt een HBO of WO opleiding gevolgd. Je hebt goede beheersing van de Engelse taal. Het is een pré als je kennis hebt van en affiniteit hebt met het onderwerp mensenhandel. Laat in je brief zien of je ervaring hebt in het zorg- en veiligheidsdomein en wat je kennis is van de sociale kaart om slachtoffers van mensenhandel te kunnen helpen. Heb je deze competenties, dan gaan we graag met je in gesprek!

Dit bieden wij je

Je wordt onderdeel van een team waar gezelligheid, humor en hard werken hand in hand gaan.
We bieden een uitdagende en boeiende functie in een prettige werkomgeving, waarbij de uren in onderling overleg zijn met de andere zorgcoördinator. Verder ontvang je de benodigde middelen zoals een laptop, telefoon en tweede beeldscherm om je werk zowel thuis als op kantoor uit te voeren.
De aanstelling is eerst voor de periode van één jaar, met de mogelijkheid voor een vast dienstverband daarna. Je krijgt voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het volgen van de post hbo-leergang mensenhandel kan daar onderdeel van zijn.
Deze functie is binnen ZVHD ingeschaald in schaal 10 CAR UWO met een minimum van 3365 euro en een maximum van 5034 euro bruto. Daar bovenop ontvang je het Individueel Keuze Budget (IKB) van 18,63 %. Werkdagen zijn in overleg. Bij aanvang dient een VOG overhandigd te worden.

Informatie

Voor verdere informatie over de functie kun je tot 22 december 2023 contact opnemen met Marleen Dunnewind (ketenregisseur aanpak mensenhandel) via marleen.dunnewind@zvhd.nl of 06-21 97 91 75. Vanaf 22 december 2023 tot 5 januari 2024 kan er contact worden opgenomen met Rianne Folkerts (manager Zorg en Veiligheidshuis Drenthe) via 06- 31 93 38 55. Een functieprofiel is opvraagbaar.

Interesse

Ben jij de geschikte persoon voor deze functie? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar rianne.folkerts@zvhd.nl. Dit kan uiterlijk tot en met 7 januari 2024. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 18 januari 2024 (eerste gesprek) en 25 januari 2024 (tweede) gesprek.